Autor Wątek: SPPV2  (Przeczytany 5654 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline brygadier4

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 122
  • Reputacja: 3
    • Zobacz profil
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 12, 2017, 04:43:02 pm »
no daj  na 6 może 7 ,zobaczysz efekt jaki bedzie
Sppv2/skam-p premium 17kw/rv13ams
http://www.ekotlownia.pl/sterownik-5/299
Xiaomi Redmi Note 3 Pro-Android 6.0.1

Offline Trops

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 12, 2017, 04:49:24 pm »
co do ikonki mam ptaszka czy ikonka mieszacza pozycja 6 też musi być ptaszek

Offline brygadier4

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 122
  • Reputacja: 3
    • Zobacz profil
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 12, 2017, 04:54:53 pm »
ty nie masz siłownika do mieszacza więc nie .
ile ma być na skali zaworu 4d ,to od ciebie zależy jaką temperaturę sobie życzysz mieć.
jak masz wolny jakiś czujnik to możesz go zamontować za pompą CO i wtedy będziesz wiedział ile idzie na instalacje.
a pod neta nie możesz podłączyć spp?
Sppv2/skam-p premium 17kw/rv13ams
http://www.ekotlownia.pl/sterownik-5/299
Xiaomi Redmi Note 3 Pro-Android 6.0.1

Offline Trops

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 12, 2017, 05:30:32 pm »






z a pompą mam taką mosiężną tuleję nie wiem co to jest   i  tam mam podłączony czujnik mieszacza co do podłączenia do internetu chyba nie dam sobie rady   w mojej okolicy jest jedna osoba która ma sppv2 i jest w internecie tylko nie mam z nim kontaktu. Jeszcze jedno czujnik pieca przełożyłem na wyjściu z pieca bo  za luźny był w kanaliku i każde dotknięcie kabla temperatura opadała.Chciałem wszystkim podziękować za pomoc i myślę ze będzie wszystko dobrze.

Offline brygadier4

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 122
  • Reputacja: 3
    • Zobacz profil
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 12, 2017, 05:41:39 pm »
Co do czujnika kotła, to dobrze zrobiłeś tylko go mocno przymocuj i zaizoluj (niebezpieczne to bylo gdy był luźny).
W tulei powinien być dociśnięty do ścianki i unieruchomiony oraz najlepiej zalany olejem-byle nie powyżej korpusu metalowego czujnika bo mógłby ulec uszkodzeniu.
Ale lepiej jest tak jak teraz masz.
Co do podłączenia spp do internetu, to pisz do szefu Boleckiego i napewno ci pomoże - to naprawdę bardzo przydatne udogodnienie.
Sppv2/skam-p premium 17kw/rv13ams
http://www.ekotlownia.pl/sterownik-5/299
Xiaomi Redmi Note 3 Pro-Android 6.0.1

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6342
  • Reputacja: 114
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 12, 2017, 09:06:12 pm »
A jaki jest problem z netem. Trzeba do sterownika dojechać drutem z routera, z kodu 104 odczytać ID, a w zasadzie przepisać je na ekotlownie podczas rejestracji jako numer urządzenia.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline Trops

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 12, 2017, 10:03:09 pm »
problem polega na tym ze nie znam się na podłączeniach internetowych.W domu posiadam internet drogą radiową   i co musiałbym dokupić żeby działało w kotłowni

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6342
  • Reputacja: 114
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 12, 2017, 10:16:07 pm »
Jaki jest symbol routera?
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline gmaj22

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1256
  • Reputacja: 41
    • Zobacz profil
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 12, 2017, 10:38:51 pm »
Zapytajmy może najpierw, w jaki sposób internet dochodzi do kolegi laptopa/komputera? :)

Offline Trops

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #39 dnia: Luty 12, 2017, 10:59:40 pm »
bezprzewodowo, a co do symbolu routera to niestety musiałbym się zapytać osoby, która to instalowała.

Offline gmaj22

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1256
  • Reputacja: 41
    • Zobacz profil
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 12, 2017, 11:15:53 pm »
A nie można przeczytać, co jest na nim napisane? Nazwa producenta jest zwykle na górze lub z tyłu urządzenia. Po drugie: czy jest mozliwość przeciagnięcia przewodu do kotłowni, czy kotłownia jest w tym samym budynku?

Offline Trops

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 12, 2017, 11:39:13 pm »
TP  LINK   TD W8901G  a co co do kabla musiałbym w nowych ścianach dziury robić i przeciągnąć strychem bo z  kotłowni na strych mam .Nie wiedziałem gdzie będzie router wyszło w salonie

Offline gmaj22

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1256
  • Reputacja: 41
    • Zobacz profil
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 13, 2017, 06:28:36 am »
Masz 2 wyjścia:
1/ dokupujesz AP (access point-punkt dostępowy) i stawiasz go w kotłowni. Od niego łączysz kablem ze sterownikiem.
Ewentualnie dokupujesz nowy router, zaś ten który masz dajesz w kotłowni jako AP
2/ dokupujesz dwa transmitery sieciowe, wykorzystując do podłączenia gniazdka sieciowe w domu i kotłowni. Warunek: gniazdka muszą być na tej samej fazie.

Jest też jeszcze jedna możliwość: zainstalować modem radiowy oraz router na strychu :)

Offline Trops

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 22
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 13, 2017, 05:15:33 pm »
Odnośnie kabla to przejdę przez ścianę poprowadzę pod styropianem na strych a tam połączę z kablem do kotłowni.

Offline gmaj22

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1256
  • Reputacja: 41
    • Zobacz profil
Odp: SPPV2
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 13, 2017, 07:40:05 pm »
Jak chcesz: potrzebujesz cztery z ośmiu przewodów skrętki między routerem a sterownikiem.