Autor Wątek: Elektrozawór LM  (Przeczytany 263 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jaro_78

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Elektrozawór LM
« dnia: Lipiec 25, 2017, 02:59:11 pm »
Witam.
Własnie stałem się szczęśliwym posiadaczem sterownika SKN. Pierwsza próba wypadła pomyślnie. Mam jednak pytanie odnośnie elektrozaworu LM do przedgonu/pogonu.
Wcześniej z niego nie korzystałem i muszę jakiś zakupić...
Oczywiste jest ze ma być na 12V.  Mam jedne ale moc cewki to 20W a to chyba za dużo???
Macie jakiś sprawdzony  który działa niezawodnie???
Jakie ustawić pod niego parametry???

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 5987
  • Reputacja: 103
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 27, 2017, 08:40:14 am »
Na pewno te na aabratek.pl są sprawdzone (jeśli już masz kupować). 20W może i poleci, ale nic tutaj nie zagwarantuje.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2017, 10:03:56 pm »
Po updejcie SKN V1 na V2 cieszylem sie pojawieniem Motozaworu w zamian za EZ. Dowiedzialem sie zemoge uzyc EZ z VM wersji 1 jako EZ do LM w werji 2.
Nie probowalem go podlaczyc az do dzis obslugiwalem LM manualnie.
Po podlaczeniu na sucho niestety sterownik go nie widzi. W testach wyjsc mam tylko EZ wody i MZ.
Co przeoczylem? Aktualnie Soft versja 2.09  i zamierzam zupdatowac do 2.15 ze wsgledu na podzial przy przedgonach ale do wykozystania tej opcji tego przydalby sie dzialajacy EZ.
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2017, 10:10:50 pm wysłana przez jowek »

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 5987
  • Reputacja: 103
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2017, 10:16:35 pm »
Coś poknociłeś. Pod MZ nie podpina się EZ bo to wyjście go fizycznie nie uciągnie. Do tego potrzebna jest jeszcze odpowiednia przejściówka (a i tak będzie widoczne jako MZ i EZ).

Pociesze cię faktem że dostępne od niedawna V3 ma dwa dodatkowe EZ...
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 04, 2017, 10:29:09 pm »
ale co poknocilem?
Elektrozawor ktory uzywalem w V1 do odbiory VM chce podlaczyc do odbioru LM w V2.
DO MZ w panelu mam podpiete MZ.
Moge uzyc MZ do VM i EZ do LM? Powinienem je widziec w tescie wyjsc chyba

Gdzie mozna znalesc wiecej info o V3?
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2017, 10:36:24 pm wysłana przez jowek »

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 5987
  • Reputacja: 103
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 04, 2017, 10:36:34 pm »
No to się pomieszało. Skoro masz V2 to musi obsługiwać LM i w teście wyjść masz to widoczne jako N2. Zrób zdjęcie tego menu. Tam nie ma nic do wykrywania, a najnowszy soft wypadało by załadować tak czy siak.

Instrukcja do V3 się robi i będzie lada dzień.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 04, 2017, 10:51:06 pm »
Zrobie jutro drugie podejsce to dam znac, dzieki

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 06, 2017, 09:37:57 pm »
Fotka z testu wyjsc N2 brak. Firm 2.15 fabryczne ustawienia rowniez bez zmian

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 06, 2017, 10:27:49 pm »
Po updejcie zresetowalem ustawienia. Ktore ustawienia powinienem zmienic do Niebieskiego motozaworu nabytego wraz z V2? Bo podejrzewam ze niesa poprane po resecie.
W ustawieniach dodatkowych mam opcje Ez i Dt czy byloby to do Ez LM ktorego nie mam w tescie menu? Bo chyba nie do EZ wody?

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 5987
  • Reputacja: 103
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 06, 2017, 10:36:31 pm »
Jowek.
N1 to woda
EZ to elektrozawór przedgonów/pogonów... czyli chyba to czego szukasz
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 06, 2017, 10:44:17 pm »
dlaczego jest 145 a nie 0 1
Prosze jeszcze o odpowiedz na drugieiego poat EZ w ustawieniach dodatkowych mi chodzilo a testach mialo byc N2?

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 5987
  • Reputacja: 103
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 06, 2017, 11:06:41 pm »
Bo to zawór który dostaje różne napięcie i to właśnie je regulujesz w teście wyjść. Ściągnij sobie może instrukcje do V2 http://bolecki.pl/pl/oferta/26-skn
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 06, 2017, 11:08:10 pm »
OK LM EZ dzia w tescie rowniez. Zamieszalem sie Dzieki
Prosze mi tylko jeszcze powiedziec jakie powinny byc ustawienia do Motozaworu. Czy jest to tylko Min i Max czy cos jeszcze Nie pytam o Otwarcie i krok tylko ustawienia ogolne.

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 5987
  • Reputacja: 103
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 06, 2017, 11:19:03 pm »
Zależy,  musisz się pobawić. Min musi być taki żebyś miał sensowny minimalny odbiór. Max bez większego znaczenia, bo i tak będziesz ustawiał tak aby uzyskać zalecaną wydajnośc kolumny.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Elektrozawór LM
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 06, 2017, 11:22:15 pm »
Czyli nie ma MZ ustawien typu Dt w EZ, jest tylko regulacja min i max? No to wszystko jasne Dzieki