Autor Wątek: awakria sterownik  (Przeczytany 937 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline oby

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
awakria sterownik
« dnia: Luty 03, 2018, 07:03:06 pm »
Witam.Proszę o pomoc i możliwa diagnozę.Posiadam sterownik Skn 3 dziś przy wlaczeniu do zasilania niestety nie pojawia się nic na wysliwtlaczu oprócz niebieskiego podświetlania.Nie widoczna jest żadna informacja również nie miga na czerwono dioda od karta sd .Gdy wciskam jaki kolwiek przycisk jest dźwięk bip jak zwykle ale niestety wszystko .Nie jestem wstanie rozpaczać procesu.A NASTAWY Gotowe czekaja na obrobke.Prosze o pomoc i pozdrawiam

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6412
  • Reputacja: 118
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2018, 07:24:19 pm »
Wentylator się obraca jak należy?. Próbowałeś mu np zaszczepić soft i zobaczyć czy w ogóle łyknie?

(raczej stawiam na uszkodzony wyświetlacz)
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline oby

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2018, 08:06:05 pm »
Dzieki za szybka odpowiedz.Wychodzi na to ze posiadam sterownik 2 foto w zalczniku.Tak wentylator robi i przyciski tez tylko wyświetlacz jest niebeiski caly wiec bez szans na odczyt danych.Posiadam rozniez sterownik starszy sterownik nr 1 jeszcze zanim rozbudowaliśmy kolumne.Czy możliwa jest wymiana wyswietlaca z 1 do 2 ?? i jaki jest koszt wrazie co nowego wyświetlacza??dzięki

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6412
  • Reputacja: 118
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 03, 2018, 08:13:24 pm »
A tamten panel działa?
Jeśli jest padnięty wyświetlacz to z odesłaniem 50zł (nowy, bez zabawy w przeszczep ze starego).
Nie zalałeś go czasem?. Kilka sztuk takich  było, w tedy wystarczy kąpanie.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline oby

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 03, 2018, 08:25:00 pm »
Tamten dawno nie używany ale zapewne działa bo zostal wymieniony ze względu na dodoatek dolnej kolumy i zaworu.Sterownik nie został zalany nigdy nie wiadomo na 100 procent  ale generalnie nie został zalany ani kropla.Dzialal bez zarzutu jeszcze 2 tygodnie temu i teraz przy wlaczeniu jest jak jest.Chcial bym to odeslac i wymienić na nowy ale jestem za granica i sterownik tez i nie jest to takie proste niestety.Chyba latwiej będzie wymienić ze starego i tak nie używanego sterownika.Tylko czy jest to możliwe czy sa takie same i nie będzie problemu z niczym po wymianie.bo jeśli nie ma pewnosci to trzeba będzie odeslac żeby wszystko było ok.i czy jak padl wyświetlacz to jest sens go reanimować czy taki wyświetlacz już tylko na smietnik.dzieki

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6412
  • Reputacja: 118
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 03, 2018, 08:35:55 pm »
Obawiam się że nie wylutujesz starego tak, aby jego stan nadawał się do ponownego zamontowania.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline oby

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 03, 2018, 09:04:30 pm »
Ok rozumiem.to musze sie pozbierac po tym ciosie I bede sie kontaktowal a propo wmiany zapewne.zacierow szkoda.dziekuje za szybka reakcje I pozdrawiam

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6412
  • Reputacja: 118
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 03, 2018, 09:11:28 pm »
Dlaczego szkoda. Na v1 nie zrobisz?.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline oby

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 03, 2018, 09:58:29 pm »
 .mam tu osobe która może  zamienic wyświetlacze bezproblmu tylko pytanie jest czy te wyświetlacze na pewno można podmnieic ??czy sa takie same  ???
czy nie będzie problemu w dalszej pracy sterownika v2 z wyswoetlaczem v1 ??

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6412
  • Reputacja: 118
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 03, 2018, 11:02:26 pm »
Te same.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jaro_78

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 03, 2018, 09:02:25 am »
Witam.

Po kilku miesiącach nieużytkowania sterownika V2 mam z nim problem a mianowicie restartuje mi się podczas pracy.
Wykonałem kilka prób i zawsze restartował się w innym momencie procesu, raz przy samym starcie jak wyszukuje kartę SD, raz na przedgonie, raz podczas odbioru....
Sprawdzałem logi i nic z nich nie wynika, temp radiatora max.45, temperatura odbioru bez wahań, otwarcie MZ stałe, temp. KEGa daleka od 98...Sprawdzałem z podłączonymi zaworami MZ i EZ i z odłączonymi...

Przed 2 miesiącami wszystko było OK a teraz taka niespodzianka....

Proszę o pomoc....
Co może być powodem takiej pracy sterownika???
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2018, 09:18:52 am wysłana przez jaro_78 »

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6412
  • Reputacja: 118
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 03, 2018, 04:57:00 pm »
A spróbuj bez karty.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jaro_78

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 03, 2018, 05:37:32 pm »
Bez karty i bez zaworu EZ działa stabilnie...
Czyli i karta i zawór do wymiany???
Karta w komputerze działa poprawnie, tak samo zawór podłączony bezpośrednio pod zasilacz 12v...

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6412
  • Reputacja: 118
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 03, 2018, 07:03:09 pm »
Nie. Kiedy ten sterownik się resetuje?, gdy zaświeca się kontrolka karty czy jak próbuje włączyć zawór?
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jaro_78

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: awakria sterownik
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 03, 2018, 09:59:59 pm »
Jak włączyłem z karta i odłączonym EZ to też się resetował..
Bez karty gdy kontrolka nie świeci chodzi poprawnie...
Trudno tak "czatować" przy nim bo czasami zresetuje sie po 5 minutach pracy a czasami po 5h :) jeśli jednak to jedyny sposób weryfikacji usterki podejmę tą próbę :)