Autor Wątek: Przejście z V1 na V2  (Przeczytany 2065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Przejście z V1 na V2
« dnia: Sierpień 19, 2015, 10:38:15 am »
Powazne pytanie: Czy da sie zrobic (moze byc odplatny) update softu, zmieniajacy zawor wody w LM?
Moze brzmi to dziwnie ale script juz bedzie z nowego;)
 Ja osobiscie ten od wody i tak chce wyeliminowac wiec bylbym bardzo rad z takiej opcji.

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6074
  • Reputacja: 106
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Przejście z V1 na V2
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2015, 10:46:03 am »
Całkiem poważnie odpowiadam że takiej przeróbki nie będzie, a przynajmniej się na to nie zanosi. Nie sądze też abyś chciał tyle płacić bo to raczej więcej roboty niż po prostu "podłączenie" zaworu do innego portu.

O wiele lepiej było by wyprodukować płyteczkę z odpowiednik układem którą trzeba by dolutować do starego stera.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przejście z V1 na V2
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2015, 10:53:08 am »
Chodzilo mi bardziej o przeprogramowanie zaworu od wody to Lm samym softem bez ruszania hardweru :)
Wiem ze dla was to bez sensu ale warto zapytac.

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6074
  • Reputacja: 106
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Przejście z V1 na V2
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2015, 11:05:00 am »
Robota musi być uzasadniona, ale pytać zawsze warto bo jest to napęd do działań.
Na razie jesteś jeden jedyny. W Twojej sytuacji lepiej będzie np sprzedać sterownik, stracić nawet 50zł i kupić v2. Inna sprawa czy twój sprzęt to wykorzysta, trzeba się też liczyć z faktem że zawór z napędem to koszt ~160...200pln.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przejście z V1 na V2
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2015, 11:22:01 am »
Jaka bedzie cana Skn 2 plus potrzebne elementy?

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6074
  • Reputacja: 106
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Przejście z V1 na V2
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 19, 2015, 11:54:45 am »
2?
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przejście z V1 na V2
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 19, 2015, 12:00:05 pm »
2 znaczy "nowy"

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6074
  • Reputacja: 106
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Przejście z V1 na V2
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 19, 2015, 12:09:55 pm »
~20-30zł i to raczej ze względu na różnice w kursie walut, a co rozumiesz przez potrzebne elementy?
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przejście z V1 na V2
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 19, 2015, 01:20:15 pm »
Chodzi mi o cene nowego sterownika i zaworu do lm . Czyli laczna kwota upgradu.
Zakladam ze zawor do LM jest inny niz do wody (pewnie drozszy)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2015, 06:24:46 pm wysłana przez bolecki »

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6074
  • Reputacja: 106
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Przejście z V1 na V2
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 19, 2015, 06:28:59 pm »
Trzeba czekać na ceny do chwili gdy całość nie będzie dostępna, a to już niedługo bo motozawory powinny być gotowe w ciągu 10 dni. Orientacyjne kwoty już były wspomniane.
Tak czy siak zwykłych elektrozaworów raczej nie będzie w ofercie bo jest ich mnustwo a każdy by chciał inny.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przejście z V1 na V2
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 28, 2016, 04:53:24 pm »
Powracam do pytania: w przypadku przejscia z V1 na V2 wystarcz zakupic sam Panel sterujący (i czy to mozliwe) oraz odpowiedni Motozawor? Czy tez trzeba kupowac calosc?
Pytam bo mam nadzieje ze zasilanie i sondy sa te same co zmniejszylo by koszt i tylko sam panel wyrzuce na strych. 

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6074
  • Reputacja: 106
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Przejście z V1 na V2
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 28, 2016, 05:00:43 pm »
Wystarczy sam panel.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline jowek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 27
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Przejście z V1 na V2
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 28, 2016, 05:26:58 pm »
super...dzieki A macie zawor MO do OVM w ofercie? Jaki jest koszt Panel + zawor?