Autor Wątek: Aktualizacja softu  (Przeczytany 16427 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MIQ

  • teoretyk, utopista
  • Oblatywacz
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 2717
  • Reputacja: 24
  • Prorok jaki czy co?
    • Zobacz profil
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 22, 2015, 04:16:04 pm »
Szkody takie same, jak przy teście spalin.
Moja idea tego dynksu była, żeby można było sobie dopieścić spalanie przy małych mocach czyli wyregulować wszelkie parametry z tym związane. A po co takie blokady do badań potrzebne?
SPR11_P22 @ 1,0,9 + MCI    (Zębiec KWK 25) uchylenie klapki PG min - 4mm (14cm kw) ; max - 10...14 mm ( 38...50cm kw).

Offline ireek10

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 105
  • Reputacja: 3
    • Zobacz profil
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 22, 2015, 05:02:47 pm »
Dlaczego po aktualizacji nie mam bieżącego podglądu na www tylko poziome kreski?

Offline sas741

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 19
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
    • Sztoker 15kw.
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 22, 2015, 05:48:30 pm »
Chciałem to mieć w innym menu kodowym, Bolek stwierdził,że tu mu łatwiej wrzucić, bo przy wychodzeniu z tego menu nie jest przerywany proces palenia.

Jak widze te wpisy, to się zastanawiam, czy umieszczenie BM w tym miejscu to dobry pomysł, bo ktoś sobie może narobić szkód....
Domyśliłem, że tego lepiej nie ruszać, bo jak wcześniej pisał kobra...będzie pracować z daną wprowadzoną wartością mocy aż wywali alarm. Więc bez sensu byłoby z tego korzystać. A swoją drogą zastanawiałem się po co ta funkcja BM. Teraz wszystko jasne, dobrze, że temat został poruszony już na samym początku, bo jeszcze ktoś chciałby sobie to ustawić np. na 50 i przegrzanie kotła murowane.
Sztoker 15kw.
http://ekotlownia.pl/sterownik-5/228
Note 3, android 4.4.2 soft v421

Offline artuross

  • GRU
  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 113
  • Reputacja: 1
  • SPPV2
    • Zobacz profil
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 22, 2015, 05:48:54 pm »
NIEWIEM CO JEST ALE NIE MOGE ZAKTUALIZOWAC :(

mam obecnie ten 301 ,probowalem juz 2 karty i miga dioda 3 razy caly czas. mam nazwe pliku S_SPPv2.hex niewiem co jest grane

Offline artuross

  • GRU
  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 113
  • Reputacja: 1
  • SPPV2
    • Zobacz profil
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 22, 2015, 06:06:41 pm »
Pytanie wybiegające w przyszłość, gdyż jeszcze nie ma potrzeby aktualizacji panelu/PPXa. Czy można do tego celu wykorzystywać tą samą kartę uSDHC, tzn. oba pliki aktualizacyne mieć na niej i tylko przekładać wg potrzeb? Czy muszą być dwie karty? Być może odpowiedż wyda się co niektórym oczywista, ale wolę zapytać  raz więcej niż raz za mało :)

jaka  masz dokladnie nazwe pliku na karcie?

Offline MIQ

  • teoretyk, utopista
  • Oblatywacz
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 2717
  • Reputacja: 24
  • Prorok jaki czy co?
    • Zobacz profil
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 22, 2015, 06:08:53 pm »
Nazwa pliku musi zdaje się być s_spp.hex albo S_SPP.hex
----
Na pewno ta druga.
SPR11_P22 @ 1,0,9 + MCI    (Zębiec KWK 25) uchylenie klapki PG min - 4mm (14cm kw) ; max - 10...14 mm ( 38...50cm kw).

Offline artuross

  • GRU
  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 113
  • Reputacja: 1
  • SPPV2
    • Zobacz profil
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 22, 2015, 06:11:35 pm »
Nazwa pliku musi zdaje się być s_spp.hex albo S_SPP.hex

a nie s_sppv2.hex   ?

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 5805
  • Reputacja: 101
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 22, 2015, 06:40:25 pm »
Ma być S_SPP
Jeśli w folderze widzicie też .hex to ma być S_SPP.hex

Dlaczego po aktualizacji nie mam bieżącego podglądu na www tylko poziome kreski?

Bo twój ster nadaje już na ekotlownia.pl Tam musisz sobie założyć konto tak samo jak poprzednio.

Chciałem to mieć w innym menu kodowym, Bolek stwierdził,że tu mu łatwiej wrzucić, bo przy wychodzeniu z tego menu nie jest przerywany proces palenia.

Jak widze te wpisy, to się zastanawiam, czy umieszczenie BM w tym miejscu to dobry pomysł, bo ktoś sobie może narobić szkód....
Domyśliłem, że tego lepiej nie ruszać, bo jak wcześniej pisał kobra...będzie pracować z daną wprowadzoną wartością mocy aż wywali alarm. Więc bez sensu byłoby z tego korzystać. A swoją drogą zastanawiałem się po co ta funkcja BM. Teraz wszystko jasne, dobrze, że temat został poruszony już na samym początku, bo jeszcze ktoś chciałby sobie to ustawić np. na 50 i przegrzanie kotła murowane.

Ogólnie to jak się czegoś nie zna to może nie tyle że się nie rusza, ale się nie zostawia i idzie w pierony.
Starajcie się też pisać tutaj o rzeczach związanych z aktualizacją.

« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2015, 06:52:47 pm wysłana przez bolecki »
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline arek

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 40
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
    • ekotlownia
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 29, 2015, 09:38:35 am »
Witam wszystkich
Wczoraj odpaliłem swój kociołek i mam pytanie bo mój obecny soft to v 2.301, jeśli za aktualizuje do tego 307 a chwilowo jeszcze nie mam neta w kotlowni to sterownik będzie działał prawidlowo?
Czy po prostu poczekać aż będzie juz mi hulał internet i wtedy to zrobić.
Z góry Dziękuję za odp.
Pozdrawiam
SKAM-P 7KW, Palnik ardeo AZP, WPA-097, SPPv2
https://ekotlownia.pl/sterownik-5/258

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 5805
  • Reputacja: 101
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 29, 2015, 10:22:46 am »
To że nie masz neta w kotłowni nie ma związku z działaniem sterownika.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline pawel.w

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 17, 2015, 06:33:56 pm »
chyba jest jakiś mały błąd w oprogramowaniu, mianowicie jeśli podczas działania podajnika i dmuchawy wejdę w tryb ręczny , dmuchawa się wyłącza a podajnik nadal pracuje , dopóki go nie wyłączę ręcznie lub nie wyjdę z tryby ręcznego

nie jest to jakaś niedogodność ale takie spostrzeżenie

Offline rubezahl

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 304
  • Reputacja: 2
  • Im więcej się wie, tym częściej się milczy
    • Zobacz profil
    • TK PROJEKT
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 17, 2015, 07:17:29 pm »
chyba jest jakiś mały błąd w oprogramowaniu, mianowicie jeśli podczas działania podajnika i dmuchawy wejdę w tryb ręczny , dmuchawa się wyłącza a podajnik nadal pracuje , dopóki go nie wyłączę ręcznie lub nie wyjdę z tryby ręcznego

nie jest to jakaś niedogodność ale takie spostrzeżenie
U mnie tak nie jest. Staje wszystko oprócz pompy, ale zaraz sprawdzę, bo taka sytuacja jeszcze u mnie nie wystąpiła (ale może po prostu miałem farta)
http://ekotlownia.pl/sterownik-5/238
Huawei G620S, system Android v. 4.4.4

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 5805
  • Reputacja: 101
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 27, 2016, 10:13:31 am »
Dodałem aktualny soft 311. Motyw z ciepłomierzem będzie opisany w osobnym temacie.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29

Offline rubezahl

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 304
  • Reputacja: 2
  • Im więcej się wie, tym częściej się milczy
    • Zobacz profil
    • TK PROJEKT
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 27, 2016, 03:27:24 pm »
Na powrocie znaczy się. Pokazuje tyle bo nie ma czujnika powrotu (w ogóle miał tam być pytajniki)
A idzie jakoś dezaktywować tą czujkę? A druga sprawa to temperatury zadane kotła i zasobnika wypadły już na stałe? Przedtem lepiej mi to leżało niż obecnie - wszystkie dane miałem w jednym miejscu, a teraz muszę machnąć dwa razy scroll'em  :-[
http://ekotlownia.pl/sterownik-5/238
Huawei G620S, system Android v. 4.4.4

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 5805
  • Reputacja: 101
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: Aktualizacja softu
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 27, 2016, 03:43:56 pm »
Musisz machać.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-5/29