Autor Wątek: PPXv2  (Przeczytany 8398 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sati

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 469
  • Reputacja: 4
    • Zobacz profil
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 07, 2017, 09:35:16 pm »
Bo chodzi mi o takie rozwiązanie, na parterze jest trochę chłodniej (niż na górze bo ociepliłem dach i dało swoje rezultaty teraz ) i na paterze bym chciał zostawić czujnik jak mam teraz, a na górze zamontować panel PPX.
Pierwszy kocioł z podajnikiem Skam 17 KW+SPPV2+AZPP+RV-13As
http://ekotlownia.pl/sterownik-5/358

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6790
  • Reputacja: 124
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 07, 2017, 09:46:15 pm »
czyli dwa osobne obiegi?. No i nie ma problemu. Pytanie czy twój kocioł się pozbiera jeśli przyjdzie mu to rozgrzać po postoju.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-7/29

Offline sati

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 469
  • Reputacja: 4
    • Zobacz profil
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 07, 2017, 09:48:45 pm »
A można ciut jaśniej. Jakim postoju?
Pierwszy kocioł z podajnikiem Skam 17 KW+SPPV2+AZPP+RV-13As
http://ekotlownia.pl/sterownik-5/358

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6790
  • Reputacja: 124
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 07, 2017, 09:52:59 pm »
Chcesz zrobić regulatory pokojowe na czujniku i PPXie?
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-7/29

Offline sati

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 469
  • Reputacja: 4
    • Zobacz profil
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 07, 2017, 10:08:13 pm »
Może nie aż dwa regulatory. Raczej utrzymywał bym temperature na parterze, bo tam jest chłodniej. A jeśli na górze będzie szło wiecej ciepła to temperaturę wyregulują zawory termostatyczne.Temperatura na górze raczej bardziej poglądowa i sprawdzanie alarmów na piecu. 
Pierwszy kocioł z podajnikiem Skam 17 KW+SPPV2+AZPP+RV-13As
http://ekotlownia.pl/sterownik-5/358

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6790
  • Reputacja: 124
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 07, 2017, 11:31:40 pm »
Prawidłowe podejście.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-7/29

Offline sati

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 469
  • Reputacja: 4
    • Zobacz profil
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 08, 2017, 06:53:29 pm »
A to prawidłowe podejście jak pospinać żeby wszystko działało.
Powturze pytanie jak to w takim razie pospinać żeby jedno i drugie się nie gryzło
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2017, 10:13:52 pm wysłana przez sati »
Pierwszy kocioł z podajnikiem Skam 17 KW+SPPV2+AZPP+RV-13As
http://ekotlownia.pl/sterownik-5/358

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6790
  • Reputacja: 124
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 10, 2017, 07:37:10 pm »
Jak...? Normalnie.
Masz w pudle drugie złącze do ppx'ów. Podłącz D+ do D+, itd. Ustaw na panelu adres inny niż 1 i wio.
Cena ppxa to 160zl.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-7/29

Offline sati

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 469
  • Reputacja: 4
    • Zobacz profil
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 10, 2017, 08:03:31 pm »
A jeśli w przyszłości założę siłownik na 4D to będzie wybór na który czujnik będzie ma działać.
Pierwszy kocioł z podajnikiem Skam 17 KW+SPPV2+AZPP+RV-13As
http://ekotlownia.pl/sterownik-5/358

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6790
  • Reputacja: 124
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #39 dnia: Luty 10, 2017, 08:16:03 pm »
PPXa możesz użyć jako "sygnał" dla regulatora pokojowego.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-7/29

Offline sati

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 469
  • Reputacja: 4
    • Zobacz profil
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 10, 2017, 08:20:55 pm »
A ppx na jakim przewodzie najlepiej podlączyć.
Pierwszy kocioł z podajnikiem Skam 17 KW+SPPV2+AZPP+RV-13As
http://ekotlownia.pl/sterownik-5/358

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6790
  • Reputacja: 124
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 10, 2017, 09:33:19 pm »
Skrętka najbardziej optymalna...
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-7/29

Offline sati

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 469
  • Reputacja: 4
    • Zobacz profil
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 10, 2017, 10:40:22 pm »
A ile żyłowa
Pierwszy kocioł z podajnikiem Skam 17 KW+SPPV2+AZPP+RV-13As
http://ekotlownia.pl/sterownik-5/358

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6790
  • Reputacja: 124
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 10, 2017, 11:35:21 pm »
Sati, piłeś czy for fun cierpliwość sprawdzasz? :P
Przejdź się i zaglądnij za panel ile idzie kabli, potem śmignij do byle komputerowego po skrętke i zastanów się co zrobisz z czterema wolnymi przewodami.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-7/29

Offline tomi1gor

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 9
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: PPXv2
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 26, 2017, 01:53:40 am »
Witam
Podłączyłem wczoraj PPX v2 i komunikacja z SPP v2 przebiega wzorowo z tym, że PPX v2 pokazuje mi temperaturę w pomieszczeniu 30stC, kiedy faktycznie w pomieszczeniu jest 21,5 C. Co może być przyczyną?