Autor Wątek: konfiguracja bramki BET  (Przeczytany 2582 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6790
  • Reputacja: 124
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: konfiguracja bramki BET
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 30, 2019, 07:46:34 pm »
Zostaw włączone DHCP, odpal DSC.exe i zobacz czy go wykryje. Programik jest tutaj http://bolecki.pl/pl/produkt/bramka_bet-15
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-7/29

Offline Johnnysonny

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: konfiguracja bramki BET
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 30, 2019, 08:03:32 pm »
Mam SPPv2, ma to znaczenie?

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6790
  • Reputacja: 124
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: konfiguracja bramki BET
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 30, 2019, 08:54:20 pm »
Nie. Sprawdz jeszcze czy firewall go nie wycina.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-7/29

Offline Johnnysonny

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: konfiguracja bramki BET
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 30, 2019, 09:46:37 pm »
DSC go widzi, adres MAC dodany do białej listy, przydzieliłem na routerze stały adres IP o wysokim numerze żeby konflioktu nie było i dalej nic

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6790
  • Reputacja: 124
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: konfiguracja bramki BET
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 30, 2019, 10:35:52 pm »
No, ale co. Dalej "komputerki" migają?
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-7/29

Offline Johnnysonny

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: konfiguracja bramki BET
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 30, 2019, 10:43:13 pm »
Tak, komputerki migają, pomarańczowa dioda świeci światłem ciągłym, co jakiś czas mrugnie

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6790
  • Reputacja: 124
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: konfiguracja bramki BET
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 30, 2019, 11:18:08 pm »
Według mnie coś mu blokuje wyjście na świat. Patrz w ustawienia routera.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-7/29

Offline Johnnysonny

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: konfiguracja bramki BET
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 31, 2019, 01:06:06 pm »
Nic go nie blokuje, zabezpieczenia  ustawione na poziomie niskim i jest to samo.
Zaniosłem do piwnicy drugi router który służy do zwiększenia zasięgu Wi-Fi w domu, podłączyłem go tym samym przewodem który był wpięty w sterownik i z tego routera próbowałem i nadal nie ma wyjścia na świat, zarówno przez DHCpo jak i na sztywno, laptop w tej samej konfiguracji, hula bezproblemowo. Jak dla mnie kart sieciowa jest uszkodzona

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6790
  • Reputacja: 124
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: konfiguracja bramki BET
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 31, 2019, 01:37:48 pm »
Przyślij go. A w ogole jaki tam jest soft?.
Gdyby byl ubity to nie był by widoczny w sieci wewnętrznej.
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-7/29

Offline Johnnysonny

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: konfiguracja bramki BET
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 31, 2019, 02:19:32 pm »
No to też fakt. Kociołek już pracuje, więc nie będę wysyłał sterownika, pogrzebię jeszcze w ustawieniach routera, może tam coś siedzi. Soft 2.465

EDIT: Problem po stronie routera wykluczony, na drugim routerze LTE jest to samo. Nie jestem specjalistą od sieci, ale może sterownik próbuje przez jakiś niestandardowy port?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2019, 11:43:58 am wysłana przez Johnnysonny »

Offline Johnnysonny

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: konfiguracja bramki BET
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 04, 2019, 07:30:55 pm »
No i okazało się, że przy rejestracji strzeliłem palcówkę wpisując MAC sterownika, dlatego nie widać go było w profilu. Tak to jest jak z komórki się takie rzeczy robi. Przepraszam za zamieszanie

Offline bolecki

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 6790
  • Reputacja: 124
  • Maszynista, konduktor, zwrotnicowy
    • Zobacz profil
    • Sterowniki piecy C.O, pokazy laserowe, frezowanie CNC
Odp: konfiguracja bramki BET
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 04, 2019, 10:39:58 pm »
A pytałem czy komputerki migają...

Usunąć poprzednią rejestrację, czy ją naprawić?
W razie draki: 503-064-713

Prototypowy SKAM PV, fajka i WPA01 https://ekotlownia.pl/sterownik-7/29

Offline Johnnysonny

  • Pytak
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: konfiguracja bramki BET
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 04, 2019, 10:46:47 pm »
Jak jest taka możliwość, to wolałbym mieć konto z maila proton zamiast gmail